Bilforsikring af lejebiler

Søg efter billigste lejebil i hele verden

Bilforsikring til lejebiler er vigtigt for alle, der planlægger at leje en bil, uanset om det er til en kort ferie eller en længere forretningsrejse, og uanset om man lejer i Danmark eller i udlandet. Uheld kan ske for os alle, og uden den rette forsikringsdækning kan de økonomiske konsekvenser blive overvældende.

Nedenfor vil gennemgå fordele og ulemper ved at vælge bilforsikring til din lejebil, samt gennemgå de forskellige typer af forsikring, du kan vælge, når du lejer biler i Danmark eller udlandet.

Bilforsikring til beskyttelse mod kollisionsskader

Kollisionsforsikring (kaldes ‘CDW’ i branchen) eller tabsskadesforsikring (kaldet ‘LDW’) er en almindelig form for forsikringsdækning, som udlejningsfirmaer tilbyder. Denne beskyttelse dækker omkostningerne ved reparationer eller erstatning af lejebilen i tilfælde af en ulykke eller tyveri. Uden CDW- eller LDW-dækning kan du blive holdt ansvarlig for hele omkostningerne ved at reparere eller erstatte lejebilen, hvilket kan ende med at være meget dyrt.

Ansvarsforsikring af lejebiler

Ansvarsforsikring dækker dig, hvis du forårsager en ulykke, der resulterer i personskade eller skade på andres ejendom. Det er vigtigt at have tilstrækkelig ansvarsdækning, når du lejer en bil, da omkostningerne i forbindelse med lægebehandling, hospitalsbesøg (eller måske endda invalidering eller dødsfald) eller reparationer på et eller flere køretøjer hurtigt kan blive meget dyrt. Mange biludlejningsfirmaer tilbyder supplerende ansvarsforsikring, som kan give dig ekstra dækning ud over din basale bilforsikringspolice.

Personulykkesforsikring

Personulykkesforsikring (PAI) giver dækning for egne lægeudgifter og dødsfald som følge af ulykker for føreren og passagererne i lejebilen. Den dækker altså ikke andre personer. Den del dækkes af ansvarsforsikringen, som nævnt ovenfor.

Denne dækning kan tilbyde økonomisk hjælp i tilfælde af en ulykke og reducere belastningen på din personlige sygesikring eller livsforsikringspolicer.

Dækning af personlige ejendele

Når du lejer en bil, så har ofte personlige ejendele opbevaret i køretøjet. Dækning af personlige ejendele (PEC) forsikrer dine personlige genstande mod tyveri eller skade, mens de er i lejebilen. Denne dækning kan give ro i sindet, især hvis du har værdifulde genstande som bærbare computere, smartphones eller kameraer.

Husk på, at hvis du lægger din pung eller bærbar computer på forruden, så kan det være, at forsikringen ikke vil dække, fordi du selv har været medvirkende til at tyveriet skete. Så pas godt på dine ejendele i bilen, især når du holder ind på rastepladser for at spise eller overnatte.

Dækning til ekstra chauffører af lejebiler

Bilforsikring til lejebiler inkluderer ofte dækning til ekstra chauffører, så alle autoriserede chauffører er beskyttet, mens de kører udlejningsbilen. Denne fordel kan være særlig værdifuld for familier eller grupper, der rejser flere sammen, da det giver mulighed for, at flere chauffører kan skiftes til at køre bilen uden at gå på kompromis med forsikringsbeskyttelsen.

Når du lejer en bil igennem Billeje.dk, så bliver du altid spurgt, om du ønsker at tilføje ekstra chauffører til lejeaftalen. Nogle biludlejningsselskaber tager en ekstra mindre betaling for dette, mens andre tilbyder det helt gratis.

Vejhjælp til lejebiler

Mange forsikringspolicer for lejebiler inkluderer vejhjælpstjenester, såsom bugsering, dækskift, starthjælp og brændstoflevering. Denne dækning kan være en ven i nøden, hvis du oplever et sammenbrud eller andre problemer med bilen under din rejse. Så er det rart, at du blot kan ringe til biludlejningsselskabet og bede om at få leveret en ny bil omgående, og overlade reparationer og bugsering til biludlejningsselskabet. Så er du hurtigt tilbage på vejen igen – og uden den store stress. Tro mig, vi har selv prøvet situationen flere gange i udlandet.

Billeje uden stress og bekymringer

Alle forsikringer koster penge – og selvfølgelig er det meget sjældent, at man får brug for dem. Men hvis uheldet er ude, så er det virkelig betryggende at vide, at man er dækket og ikke skal dække omkostningerne.

Endelig er den mest betydelige fordel ved at vælge bilforsikring til din lejebil den ro i sindet, det giver. At vide, at du er tilstrækkeligt beskyttet i tilfælde af en ulykke, tyveri eller andre uforudsete omstændigheder, giver dig mulighed for at fokusere på at nyde din tur uden at bekymre dig om alle mulige ting, der kan gå galt undervejs.

Er du dækket i forvejen?

Gennemgå altid din personlige bilforsikringspolice og se, om den også dækker lejebiler og kørsel i udlandet.

Check med VISA og MasterCard om de i forvejen dækker din forsikring af lejebiler, hvis du betaler billejen med deres kreditkort. Især MasterCard har rigtig mange fordele til folk med guld- eller platinkort.

Hvis du er dækket i forvejen, så er det dumt at bruge penge på at betale for yderligere forsikringer fra biludlejningsfirmaet.

Vigtige forkortelser i forbindelse med forsikring af lejebiler

Her er en kort opsummering af de anvendte forkortelser og deres betydning:

CDW: Collision Damage Waiver (Kollisionsforsikring) – En forsikringsdækning, der dækker omkostningerne ved reparationer eller erstatning af lejebilen i tilfælde af en ulykke.

LDW: Loss Damage Waiver (Tabsskadesforsikring) – Ligner CDW, men inkluderer også dækning i tilfælde af tyveri af lejebilen.

PAI: Personal Accident Insurance (Personulykkesforsikring) – En forsikring, der dækker lægeudgifter og dødsfald som følge af ulykker for føreren og passagererne i lejebilen.

PEC: Personal Effects Coverage (Dækning af personlige ejendele) – En forsikring, der dækker dine personlige genstande mod tyveri eller skade, mens de er i lejebilen.

Disse forkortelser repræsenterer forskellige typer af forsikringsdækning, der kan hjælpe dig med at minimere den økonomiske risiko, når du lejer en bil. Det er vigtigt at forstå disse dækninger og vælge den rette forsikring baseret på dine behov og rejsekrav.

Vi samarbejder med bl.a. DiscoverCars og har TrustScore 4.5 out of 5 stjerner på Trustpilot – ✅24/7 Support ✅Gratis afbestilling